Saturday, October 20, 2012

oh praktikalll...

Assalamualaikum wbt..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa...(mata bersinar2).. udah lama enggak menjenguk halaman sesawangku ini..huuu.almaklumlaa..makin tua, makin malass..hahaha
ok..
back to the basic
actually, tadi dah tdo, lena sungguh dek penat memandu seorang diri dari taiping ke Terengganu.. abah n mama follow dr belakang..tp disebabkan cek nie laju sgt (laju la sgt kan), so meninggalkan dua sejoli tu di belakang..lagipun, abah suh p dlu..so cek pun pecutlaaa..sampai la kat kelantan  ke terengganu, mmg cek sorang drive..lori, merce, habaq ja..cek potong suma...hahahha(BAJETTT/PEWASANN SGT)
ok, mengapa Taiping??apakah yg telah terjadi di Taiping???(jeng jeng jeng..teeeeeeettt)
Taiping, satu nama yang meninggalkan banyak memori dalam diriku ( latar lagu my memory, winter sonata, type di youtube tuk mendengar..=P)
TAIPING..di situla saya berpraktikall..sebagai seorang guru praktikum di sekolah palingggggggggggggggggggggggggggggggggg HAPPENINGGGGGGGGGGGGG sgttttttttttt....waaaaa...(tetibe sedey lakkkk, winduuuuuuu)
kat sinila, disini, saya jumpa ngn ramai jenis org,,ade yg macam tu, ada macam nie,,konklusinya, mereka suma baik2..akak2 yg sporting,,cikgu2 yang banyak bagi tunjuk ajar kat diri yang penuh dengan kekurangan ini..kat sini belajar bidang pengurusan ngn seorang cikgu yang palinggggggg efisyenn kejenye,,sy admire kat dia..namanya kak Noorul Huda(mintak2 ejaan betul namanya, hehhe)..bykkk sgt timba ilmu ngn dia..minta2 leh jumpa lagi akak Huda..=)




kak Huda yang bertudung Jelita Sarah, eh, bertudung oren tu..hehehe...suke sgt tgk akak pakai tudung nie..sgt comell kan dia..mmg akak sy yg sporting..anaknya nama Aish,,bile pegang Aish, ingt kat anak sedara, Aqishh..tetibe sedey tgk gamba nie..(awat berair ngat ehhh mata nie..)

ok next, ketika iman lemah, diuji dengan pelbagai dugaan, Allah hadirkan seorang insan lagi yang sgtttt banyak pengalaman hidup dimana pengalamannya sgt membuatkan diri ini kuat tuk hadapi setiap dugaan yg menimpa..namanya, Kak Ros,,kak ros, sesuai ngn nama diberi,, sgt sukaaaaaa pada bunga ros..kak ros suke buat sharing ngn sy..setiap perkongsian cerita, banyak memberi impak positif pada sy..tq kak ros n suaminya,Cik 'am sbb banyak share ngn sy, bercerita ttg Allah,, kebesaran Allah,,tq k..=)



kak ros n c' am...hhehe,,sweet couple..=)


lagii...haaaa...kat sini juga belajar banyakkkk pasal fotografi..bykla perkara yg belajar, dan saya percaya, Allah bg peluang cam nie tuk sy gune pada kemudian hari...antara tokey kedai yg byk bg tunjuk ajar ialah sifu cikgu roslan n sifu abg nidzam..mereka nie la org kuat yg byk bg ilmu sal fotografi kat sy nie..hehehe,tq u ollss



sifu roslan

brother nidzam 

ok next,, semangat lorongggggggg..yeahhhh..akak2 yg berada di lorong 4 mmg hapenningggggg..yeahhh..mereka sume baikkkkkkkkk..sgt pandai menjaga driku sampai badan berisi..hehehe..kerap lorong kami mengadakan 'LORONG TERBUKA'...akak2 kat sini sume pandai masakkk...

dari kiri, kak huda, kak julia, kak fazzzzzzzzlen(gaya sebutan ,kat zzz tu tekan skit..heheh), n kak liz...tak sempat nak snap gmba kak ina, kak jun n kak noridah..ngn guru pembimbing pun tak smpat..sebab tyme last2 tu dah sedey da..lupa nak amik gamba..=)


okok..jam dah kul 1.14 pg..mata masih cerah bersinorrrrr lagiii...dek minum kopiii 3 in one punya..woooo..mmg super power betulla kopi nie...

ok..tuk part my students, akanku update khas tuk depa...actually, ramai lagi warga2 smk taman tasik yg nak citer,tapi kalau citer,, sampai part 100 pun belum tentu dah selesai menulis sal mereka..yg sempat tulis yg nie ja..yg len insyaAllah, akan di update lgi..=)..saksikan antara gamba2 yg ada di dalam externalku yg sudah semestinya disedut dari pelbagai sumber..hehhehe


rakan2 yg banyak bantu waktu lab,.kepada en Saiful(tiada dalam gambar) semoga cepat sembuhh..=)

rakan2 praktikal n cg shaharidah..

akak2 ku yg cunnnnnnnnnnn..kak yus yg nak kawin da, kak pah yg still sngle.., kak suziii yg mantopp n kak yus yg tinggi lampai



asal usul batu nang, ganu,,(hehhe, tyme photoshoot)

geng penuh lorong 4..kak noridah takda tyme nie..cikgu basri,,rindu bekang cikgu..baik2 p mekah nanti..=)




last but not least, akan ku kenang dikau warga2 taiping...weeee..

next section will update soon..
-about frens n jiran2 kat taiping yg baikkk sgt-
-students dicintai-

.......zzzzzzzzzzzzzz.zzzzzzzzzzzzzzz.zzzzzzzzzzzz.............
ok..nak sambung buat keje len lak..as salam..=)





1 comment: